Sikeres projektzárás

Kezdőlap / Hírek / Sikeres projektzárás

Varga Tamás.JPG

Sikeres projektzárás

A Cs-Process Mérnöki Kft. közreműködésével sikeresen zárult a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által több mint 635 millió forinttal támogatott 2 éves K+F projekt, melyen a NETvisor Zrt.-vel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen vettek részt. Az ipari-egyetemi konzorcium által kifejlesztett új IoT keretrendszer révén a termelővállalatok gyorsan és költséghatékonyan tudják átalakítani vagy bővíteni tevékenységüket a digitalizáció és az Ipar 4.0 elvárásai mentén. 

A projekt során az  általuk kifejlesztett menedzselt IoT keretrendszer segítségével lehetővé válik akár ipari léptékű elosztott szenzor- és vezérlő-hálózatok kialakítása, vagy akár a manapság jellemzően egymástól független alrendszerekre tagolt, szigetszerű megoldásokat felvonultató gyári infrastruktúra felügyelet egységes, integrált rendszerben való megvalósítása. A projekt eredményeiről a partnerek a 2019. szeptember 26-i szakmai rendezvényükön számoltak be.

A menedzselt IoT keretrendszer a 2017. november 1-én indult kétéves K+F projekt keretében a NETvisor Zrt. vezetésével a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke, valamint a CS-Process Mérnöki Kft. együttműködésében került kifejlesztésre. A keretrendszer újszerűsége, hogy egységes rendszerbe foglalja azon komponenseket, amelyek egy komplett IoT rendszer megvalósításához és felügyelt működtetéséhez szükségesek. Így a kifejlesztett IoT keretrendszer integrálja a szenzoroktól kezdve a helyi kommunikációs átjárón (gateway) keresztül az adattárolást és feldolgozást biztosító IoT platformot, és egyben kiegészíti azt az IoT rendszer működtetését támogató és menedzselő szoftverkomponensekkel, amik a rendszer elemeinek felderítését, nyilvántartását, teljesítményének monitorozását és hibamenedzsmentjét valósítják meg.

További információ: https://www.itbusiness.hu/Fooldal/hirek/Cegvilag/egyuttmukodesben_az_ipar.htmlk