Tízszeres befogadóképességű mikrohullámú reaktor segíti a kutatást

Kezdőlap / Hírek / Tízszeres befogadóképességű mikrohullámú reaktor segíti a kutatást

IMG_8711-HD.jpg

Tízszeres befogadóképességű mikrohullámú reaktor segíti a kutatást

A CS-PROCESS Mérnöki Kft. kizárólagos magyar tulajdonban lévő vállalkozás, amely több mint 10 éve van jelen a magyar és nemzetközi piacon. A vállalat sajtónyilvános eseményen ismertette GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 pályázatának keretében beszerzett mikrohullámú reaktor működési mechanizmusát. A sajtótájékoztatón Dr. Csókai Viktor tartott szakmai prezentációt a reaktorról és jövőbeli üzleti felhasználási lehetőségeiről.

A vállalat célja, olyan mikrohullámú berendezések fejlesztése, melyek a szerves preparatív kémiai kutatás méretnövelését és a kisüzemi gyártást is lehetővé teszik. A projekt keretében szerves preparatív kémiai reakciók modellezése valósulhat meg mikrohullámú térben, illetve a mikrohullám terjedésének, a reaktánsok aktiválásának, a mikrohullámú besugárzás szabályozásának méretnövelt gyógyszerhatóanyag gyártástechnológiai fejlesztése történik.

A projekt megvalósításával a társaság képes lesz egyedi jellegű kémiai reakciók laboratóriumi elemzésére, vizsgálatára. Saját mikrohullámú reaktorral rendelkezik, amely méretét tekintve közel tízszeres befogadóképességű, mint a piacon eddig használt reaktorok.

A projekt keretében technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, soft skill képzés, valamint stratégiai és üzleti tervezés tanácsadás  is megvalósul. 

A saját, szabályozható besugárzású, széles körben alkalmazható mikrohullámú berendezés lehetővé teszi a kutatási fázis után a méretnövelési fázisokat, egészen a kisüzemi termelésig. Így segítve a piaci alapú termékfejlesztést és hatóanyaggyártást gyógyszergyárak, gyógyszerkutatók felé.

A projekt keretében beszerzett reaktort és a megvalósult munka eredményeit Kecskeméten fogják bemutatni. 

Forrás:

https://gyartastrend.hu/cikk/tizszeres-befogadokepessegu-mikrohullamu-reaktort-fejleszt-egy-magyar-vallalat